HAPAG LLOYD GEMİ PROGRAMI | DENİZ AŞIRI İHRACAT

Nakliye Artık Daha Kolay

HAPAG LLOYD GEMİ PROGRAMI | DENİZ AŞIRI İHRACAT

HAPAG LLOYD GEMİ PROGRAMI

Hapag gemi programı deniz aşırı ihracat yapanların yakından tanıdığı ve çoğunlukla kullandığı bir gemi programıdır.

Hamburg-Amerikanische-Packetfahrt-Aktien-Gesellschaft sözcüklerinin baş harflerinin birleşmesiyle oluşan HAPAG adını alan şirketin kuruluşu ise çok daha eskilere, 1847’ye dayanıyor. Şirket Hamburglu işadamları ve armatörler tarafından kuruldu ve faaliyete başladı.

1970 yılında  iki Alman taşımacılık / denizcilik şirketi olan Hamburg-American Line (HAPAG) ve Norddeutscher Lloyd’un (NDL) veya Kuzey Alman Lloyd (NGL) birleşmesiyle kuruldu.

Hapag şu anda çok ortaklı bir yapıya sahiptir. Hakim ortak ise yüzde 30 pay ile dünyanın en büyük konteyner taşıma şirketlerinden biri olan Şili menşeli CSAV’dır.

HAPAG GEMİ PROGRAMI EN BÜYÜK 5. KONTEYNER TAŞIMACISI

Hapag gemi programı hali hazırda  gemi kapasitesi bakımından dünyanın en büyük 5. konteyner taşıyıcısı şirketidir. Hapag Lloyd 5 milyon konteyner kapasiteli 239 gemi ile faaliyet gösteriyor. Hapag Llyod ihracat gemi ile gerçekleştirdiği uluslararası taşımalar ile pazarda yüzde 6’dan fazla paya sahiptir. Hapag gemi programının sahip olduğu konteyner gemilerinin 54’ü 10 bin TEU yük taşıma kapasitesi ile öne çıkmaktadır. 43’ü 8- 10 bin TEU, 30’U 6- 8 bin TEU, 42’si 4 – 6 bin TEU,46’sı 2300- 4 bin TEU, 24’ü de 2300 TEU yük taşıma kapasitesi ile hizmet vermektedir.

HAPAG İHRACAT GEMİ PROGRAMI

Hapag gemi programı Türkiye’de 5 limanda hizmet vermektedir. İstanbul/İzmit-İzmir- Bursa(Gemlik) ve Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olma özelliğine sahip Mersin Limanı’na yanaşan Hapag ihracat gemileri Türkiye’nin ihracat yüklerinin dünyaya dağıtımını gerçekleştirmektedir.

Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu Limanlarına direkt olmak üzere Türkiye’den dünyanın çeşitli noktalarına soğutucu da dahil konteyner taşımacılığı hizmeti veren HAPAG ihracat gemi programı Türkiye’de Hapag-Lloyd Denizaşırı Nakliyat şirketi aracılığı ile faaliyet göstermektedir. 1989 yılından bu yana Hapag’ın Türkiye temsilciliği Denizaşırı tarafından yürütülüyordu.  Türkiye’nin artan dış ticaret hacmi doğrultusunda Hapag-Lloyd Aktiengesellschaft ve Arkas yeni bir ortaklığa girerek Ocak 2005’te Hapag-Lloyd Denizaşırı Nakliyat’ı kurdu. Şirketin İstanbul, İzmir, Mersin ve Bursa’da 4 ofisi bulunmaktadır.

HAPAG LLOYD İHRACAT GEMİ PROGRAMI

Hapag-Lloyd, ihracat gemi programı toplam 1,7 Milyon TEU kapasiteli konteyner gemi filosu ile dünya ticaretinin gerçekleştiği önemli adreslerden biridir.  Yaklaşık 2,5 milyon TEU konteyner stokuna sahip olan Hapag gemi programı, dünya genelinde tüm kıtalarda 600’den fazla liman arasında taşımacılık sağlamaktadır. Bu limanların 242’si Asya,169’u Avrupa, 99’u Güney Amerika,28’i Kuzey Amerika limanıdır.

HAPAG GEMİ PROGRAMI İLE TAŞIMASI YAPILAN ÜRÜNLER

Hapag gemi programı sahip olduğu konteynerler ile ihracat yüklerini taşırken, bu yükler arasında öne çıkanlar da vardır. Şirketin taşıdığı ürünler arasında ilk sırayı yüzde 16 ile gıda maddeleri ve içecekler alırken, plastik ve kauçuk ürünleri ile kimyasallar yüzde 14’lük paya sahiptir. Kağıt ve orman ürünleri ile makinelerin yüzde 9‘luk paya sahip olduğu listede madenler ve tekstil yüzde 8,otomobiller yüzde 6,mobilya ve elektronik yüzde 5 oranında yer tutmaktadır. Diğer kategorisi ise yüzde 7’lik paya sahiptir.

Hapag gemi programı söz konusu bu yüklerin her birini bünyesinde bulunan konteyner çeşitleri ile gerçekleştirmektedir. Şirketin bünyesinde genel kargolar için kuru yük konteynerleri, ağır ve büyük boyutlu yükler ile proje yükleri için kullanılabilecek özel kargo konteynerleri bulunmaktadır. Ayrıca sıcaklık kontrollü konteynerler ile de özel ürünlerin taşınması gerçekleştirilmektedir. Bu konteynerler ile -35 dereceden 50 dereceye kadar ortam ısısı korunabilmektedir.

HAPAG GEMİ PROGRAMI İLE YÜK TAKİBİ

Hapag gemi programı ile Türkiye’den dünyanın herhangi bir limanına gönderilen ihracat yükünü adım adım takip edebilirsiniz. Hpag’ın  “Yük Takibi” İzmir’den Hong Kong’a yolladığınız bir konteynerin hangi tarihlerde, hangi limanlardan hangi gemilere yüklendiğini öğrenmenizi sağlar. Bu bilgiye ulaşmak için konteyner numarasını yazmanız yeterli olacaktır.

Ayrıca HAPAG takip ile de konteynerin içinde bulunduğu geminin nerede olduğunu, limandan kalış yapıp yapmadığını, varış limanına ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek de mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir