BORUSAN LİMANI KONTEYNER SORGULAMA | VGM | GEMLİK

Nakliye Artık Daha Kolay

BORUSAN LİMANI KONTEYNER SORGULAMA | VGM | GEMLİK

BORUSAN LİMANI

Borusan Limanı Bursa’nın Gemlik ilçesinde faaliyet gösteren bir limandır. Konteyner, Ro-Ro, genel kargo ve proje yükü taşıyan gemilerin uğrak limanlarından biri olan Borusan, Güney Marmara,  Ege ve İç Anadolu’dan gerekleştirilen ihracat ve ithalat faaliyetlerinde önemli bir gümrük kapısı pozisyonundadır.

Borusan, özellikle Bursa ve çevresinde üretimi yapılan araçların ihracat ve çeşitli ülkelerin araçlarının ithalatının yapıldığı limandır. TÜRKLİM verilerine göre bu limanın araç elleçleme kapasitesi yılda 350 bin adettir. Ro-Ro gemilerine yapılan yükleme hızları saatte ortalama 130 araçtır. Araç parkında son 5 yılda başta otomobil olmak üzere toplamda 1.427.608 adet araç elleçlenmiştir.

Limana yıllık ortalama 342 araç, 706 genel kargo, 658 konteyner gemisi olmak üzere toplamda 1706 adet gemi uğrak yapmaktadır.

Borusan Lojistik Dağıtım Depolama Taşımacılık Ve Tic. A.Ş’nin bünyesinde faaliyetlerine devam eden liman Türkiye’nin Yeşil/Eko Liman Belgesi’ne sahip ilk limanlarından da biridir.

HİNTERLANDI GENİŞ

Limanın hinterlandı da oldukça geniş. Türk sanayisinin kalbi konumundaki Marmara Bölge’sinde konuşlanmış olan Liman, Bursa’ya 35, Kocaeli’ne 110,  İstanbul’a 150, Eskişehir’e 170, Balıkesir’e 180,Kütahya’ya 250,mir’e 350, Çanakkale’ye 375 ve Ankara’ya 400 kilometre uzaklıktadır. Bu hinterlanda sayesinde söz konusu şehirlerin ihraç ürünleri bu limandan yola çıkmaktadır.

GEMPORT BORUSAN

Gemport Borusan ve Roda limanları Gemlik limanlar bölgesinde yer alan ve iş hacimleri bulundukları bölge itibariyle hayli yüksek olan limanlardır. Türkiye’nin ilk özel limanı unvanı da elinde bulunduran Gemport Borusan ile birlikte araç elleçlemesinde söz sahibi bir limandır.

BORUSAN LOJİSTİK GEMLİK LİMANI

Borusan Lojistik Gemlik Limanı aracılığı ile Türkiye’nin ihracat ve ithalatına 1983 yılından bu yana hizmet etmektedir. Borusan Lojistik bünyesinde faaliyet gösteren liman, açıldığı günden bu yana yapılan yatırımlarla daha da büyüdü ve kapasitesi artırıldı. Günümüzde toplam liman sahası 465 bin metrekare olan Borusan Lojistik Gemlik Limanı genel kargo kategorisinde pazar lideri  konumundadır. Bu limanda özellikle çelik ürünleri, paletli ve ambalajlı ürünler elleçlenmektedir.

Yıllık 5.000.000 ton elleçleme kapasitesi olan limanda, günümüzde günlük elleçleme kapasitesi ortalama 6.000 tondur. Genel Kargo’da son 5 yılda başta rulo sac, boru ve spiral boru olmak üzere toplam 16.963.134 ton yük elleçlenmiştir.

Borusan Limanı’nda, farklı ebat ve tonajlarda, yılda yaklaşık 40.000 ton “proje kargo” statüsünde ürün elleçlemesi de gerçekleştiriliyor.

BORUSAN KONTEYNER İŞLEMLERİ

Borusan, konteyner işlemleri açısından da hayli hareketli bir liman. 2010 yılında açılan konteyner terminalinde konteyner gemi yükleme boşaltma hizmetleri, reefer3 konteyner liman hizmetleri, konteyner sabitleme hizmetleri, konteyner terminal hizmetleri, araç parkı hizmetleri, mevcut diğer terminalde ise kargo ve proje yükleri elleçlenmektedir. Borusan’ın konteyner elleçleme kapasitesi ise  450.000 TEU ‘dur.

Konteyner Terminali’nde son 5 yılda toplam 1.185.808 TEU yük elleçlenmiştir. En yüksek konteyner elleçlemesi 2016 yılında 250 bin TEU olarak gerçekleşirken, 2018’de de 200 bin TEU’nun üzerine çıkılmıştır.

Borusan Limanı, 10.000 TEU üzeri Süper Post-Panamax tipi konteyner gemilerinin yanaşabildiği 3 limandan biridir.

BORUSAN TERMİNALLER

Borusan Limanı’nda konteyner terminali ve çok amaçlı terminal olmak üzere 2 değişik terminal sahası vardır.

Konteyner terminali 110 bin metrekare alana sahiptir. Çok amaçlı terminalde ise 4 alternatif iskele ve toplam 838 m yanaşma yeri ile Genel Kargo ve Ro-Ro müşterilerine hizmet verilmektedir. 12 m azami derinlikteki bu terminalde Panamax tipi gemiler ağırlanabilmektedir.

Limanda kullanılan NAVIS SPARCS N4 yazılımı ile terminal kapasitesi artarken, merkezi planlama, gerçek zamanlı raporlama ve konteyner operasyonlarında tam entegrasyon sağlanmış durumdadır.

BORUSAN LİMANI VGM

Borusan Limanı VGM hesaplama işlemi limanın internet sitesinde online işlemler sekmesinden gerçekleştirilebilir. Kayıtlı kullanıcılara hizmet veren online portal kullanılarak hesaplama yapılabilir. VGM belgesi olmadan konteynerlerin gemiye yüklenmesi mümkün olmadığı için bu işlemin mutlaka yapılması gerekmektedir.

Konteyner Doğrulanmış Brüt Ağırlık (DBA) anlamına gelen VGM Türk limanlarında ve Borusan Limanı’nda 1 Temmuz 2016’dan bu yana geçerlidir.

BORUSAN LİMANI KONTEYNER SORGULAMA

Borusan Limanı konteyner sorgulama de online işlerler portalından gerçekleştirilebilen bir işlemdir. Kayıtlı kullanıcılar, kullanıcı adı ve şifrelerini yazıktan sonra konteyner sorgulama yapabilirler.  Borusan Limanı konteyner sorgulama için konteyner numarası, müşteri referans numarası gereklidir. Aynı müşteriye ait birden fazla konteynerin sorgulaması bu sekmeden yapılabilirken, sayfada bulunamayan konteynerler alanı da vardır. 

Online işlemler portalından ayrıca limanda işlem gören araçlar, gümrük sorguları, tarife hesaplama ve rıhtım durum  izlemesi de yapılabilir. Rıhtım durum sekmesinde izlemenin yapıldığı anda limanda olan ya da demirde bekleyen gemi listesine ulaşılmaktadır.

BORUSAN LİMANI İLETİŞİM

Borusan liman iletişim için hem açık adres, hem telefon hem de sosyal medya hesapları kullanılabilir.

Limanın adresi Ata Mahallesi 125 Nolu Sok. No:3 16601 Gemlik’tir. Limana +90 224 270 13 00 numaralı telefon ya da 90 224 519 01 53 fakstan da ulaşılabilir. Limanın internet sitesinin adresi ise https://www.borusanport.com/tr ‘dir. 

Borusan ayrıca müşterilerine hızlı ve güncel bilgi vermek için akıl telefonlara indirilebilecek bir aplikasyon da devreye almıştır. Borusan Port Mobile adını taşıyan uygulama telefona indirilip kullanılmaktadır. Online işlemler kategorisindeki bütün işlemler bu uygulama ile cep telefonundan yapılabilmektedir. son olarak 2017’de güncellenen uyulama bugüne kadar 5000’den fazla telefona indirilmiş.

Öte yandan Borusan Limanı’nın internet sitesine girildiğinde ana sayfada “Fiyat al” sekmesi bulunmaktadır. Bu sekmede öncelikle yükün gönderileceği taşıma şekli seçilip “İlerle” tuşuna iletişim bilgilerinin verilmesi gereken alan da eksiksiz doldurulmalıdır. İsim, E-mail, telefon ve şirke adını yazdıktan sonra “Teklif al” butonuna basılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir