UASC Denizyolu Taşımacılık | Gemi Programı | Takip İşlemleri | İletişim

Nakliye Artık Daha Kolay

UASC Denizyolu Taşımacılık | Gemi Programı | Takip İşlemleri | İletişim

UASC DENİZYOLU TAŞIMACILIK

UASC Denizcilik, United Arab Shipping Company  adını taşıyan, uzmanlığı Ortadoğu ülkelerine konteyner taşımacılığı yapmak olan bir şirketti.

UASC’nin 2015 yılında Alman konteyner taşımacılığı devi Hapag Llyod ile birleşmesi sonrasında ortaya, 239 gemilik filo ve 1.6 milyon TEU’luk taşıma kapasitesi ortaya çıkmıştı. İki firmanın birleşmesi ile dünyanın en büyük 5. konteyner şirketi de oluşurken, Hapag Lloyd dünyanın en genç gemi filosunun da sahibi oldu. Birleşme ile ortak şirketin cirosu ise 435 milyon dolara ulaştı.

UASC gemi programı, tracking, cut off, schedule, iletişim ve daha fazlası NakliyemKolay’da

UASC DENİZCİLİK ORTADOĞU KONTEYNER TAŞIMALARININ UZMAN İSMİYDİ 

UASC Denizcilik, yani Birleşik Arap Nakliye Şirketi, Türkiye’de de yapılanması olan ve ağırlıklı olarak Orta Doğu ülkelerine konteyner taşımacılığı şirketiydi. Dünyada 185 ülkede ofisleri bulunan şirket standart konteyner taşımacılığının yanı sıra sıcaklık kontrollü – reefer konteyner taşımacılığı ve gabari dışı kargo taşımacılığı yapıyordu. 

Özellikle Orta doğu ve Körfez ülkelerine yapılacak ihracatlarda tercih edilen UASC Denizcilik, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Irak, Kuveyt gibi ülkelere gerçekleştirilecek ihracatlar için yoğun olarak kullanılmıştı.

1976 yılında kurulan Dubai merkezli şirket, Singapur’dan Asya’ya, Hamburg’dan Kuzey Avrupa’ya, Dubai’den Orta Doğu’ya ve İstanbul’dan Akdeniz ve Kuzey Afrika’ya, ABD’den Cranford, New Jersey’den Amerika’ya kadar olan 275 liman ve varış noktasında hizmet verdi.

Orta Doğu’daki en büyük nakliye şirketi olan UASC, altı Körfez Arap ülkesi, Bahreyn, Irak, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan ve ABD tarafından ortaklaşa kuruldu.Şirketin merkezi önceleri Kuveyt’teydi ancak merkez Irak çatışması sırasında Dubai’ye taşındı ve savaştan sonra sadece bazı bölümler taşındı. 

Şirket yaklaşık 400 bin TEU’luk toplam kapasiteye sahip 58 gemilik filosu ve elde ettiği pazar payı ile dünyanın 10. en büyük konteyner nakliye şirketiydi. UASC birleşme öncesinde altısı 18.800 TEU ve on bir 15.000 TEU konteyneri olmak üzere 17 gemi siparişi vermişti.

 UASC DENİZCİLİK HAPAG LLOYD İLE BİRLEŞMESİ

UASC Denizcilik Mayıs 2017’de yılında Alman konteyner taşımacılığı devi Hapag Lloyd’un bünyesine dahil oldu. Bu birleşme ile UASC’nin 58 gemisi Hapag filosuna entegre edildi ve ortaya 239 gemi ile 1.6 milyon TEU taşıma kapasitesi çıktı. Entegrasyon sonrasında Hapag Lloyd dünyanın en büyük 5. konteyner taşımacısı şirketi haline geldi. Entegrasyonun tamamlanması ise birleşme sonrası ilk 6 altı ayda gerçekleşti ve şirketin pazar payı yüzde 7 seviyelerine çıktı.

Birleşme sonrasında Hapag Lloyd filosunun ortalama gemi büyüklüğü 6.840 TEU/gemi olurken, bu da sektörün ilk 15 firmasının 5,280 TEU/gemilik ortalamasından yüzde 30 daha yüksek kapasite anlamına gelmektedir.

Birleşme sonrasında Hapag-Lloyd UASC’nin gemilerinin filoya eklenmesi ile 7.2 yaş ortalaması ile dünyanın en genç filosuna sahip oldu.

Yapılan anlaşma çerçevesinde 118 Hapag Lloyd ve 45 UASC hattı da birleştirildi. Şirketin yönetim üssü ise Hamburg olurken Hapag Lloyd mevcut Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika dışında 5. bölge olarak Ortadoğu’da da bölgesel operasyon merkezi kurdu. Hapag bugün dünya genelinde tüm kıtalarda 600’den fazla liman arasında taşımacılık sağlamaktadır. Bu limanların 242’si Asya,169’u Avrupa, 99’u Güney Amerika,28’i Kuzey Amerika limanıdır.

Birleşmenin sonucu olarak, UASC’nin eski hissedarları yeni kuruluştaki en büyük hissedar olurken, Hapag-Lloyd UASC’nin tüm operasyonlarını ve varlıklarını bünyesine katmış oldu.

Hapag Lloyd ile UASC’nin birlikteliği Hapag’a konteyner hacim artışı olarak yansıdı. 2017’nin sonuna gelindiğinde ilk veriler hacmin yüzde 24,4 oranında arttığı yönünde oldu. Bu talep artışında (UASC) entegrasyonu ciddi bir paya sahiptir.

UASC DENİZCİLİK GEMİ PROGRAMI

UASC ile Türkiye’den yük gönderimi yapmak için, şirketin gemi programı hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Ama bunun için artık Hapag gemi programına ihtiyaç var. Bunun için de Bunun için firmanın internet sitesinden kolaylıkla bilgi alınabilir. Gemi programı ile ilgili alınacak bilgi ışığında ise yükleme için ürünler hazırlanıp kalkış limanına getirilebilir.

Siteden hangi geminin hangi limana ne zaman geleceği ile ilgili bilgi rahatlıkla elde edilebilir.

UASC DENİZCİLİK PORT TO PORT

UASC Denizcilik faaliyet gösterdiği süre boyunca limandan limana taşımacılık hizmeti vermiştir. Bugün de bu hizmeti Hapag Lloyd devralarak Port to port yük taşımacılığı yapmaktadır.

UASC DENİZCİLİK KONTEYNER TAKİP

UASC Denizcilik konteyner takip işlemi de yükler Hapag gemileri gönderileceği için Hapag Lloyd internet sitesini kullanılarak yapılabilir.

Türkiye’den dünyanın herhangi bir limanına gönderilen ihracat yükünü adım adım takip edebilirsiniz. Hapag’ın  “Yük Takibi”  ile UASC tracking yapabilir ve İzmir’den Hong Kong’a yolladığınız bir konteynerin hangi tarihlerde, hangi limanlardan hangi gemilere yüklendiğini öğrenmenizi sağlar. Bu bilgiye ulaşmak için konteyner numarasını yazmanız yeterli olacaktır.

Ayrıca UASC container tracking için NakliyemKolay’ın konteyner takip  aracı da kullanılabilir. Bunun için de elinizde olması gereken ilk bilgi Hapag konteyner numarasıdır.

UASC TÜRKİYE

UASC Türkiye Ambarlı, Evyapport, Gemlik, Aliaga ve Mersin limanlarından direkt olarak Port Said, Jeddah, Khorfakkan, Jebel Ali, Jubail ve Bahreyn limanlarına taşıma yapıyordu.

Türkiye’de 2012 sonlarına doğru UASC Denizcilik adıyla kendi ofislerini açan şirket, Ahi Evran Caddesi Polaris Plaza No: 21 Kat: 1234398 Maslak İstanbul konuşlanmıştı. Ancak 2017 birleşmesinden itibaren Hapag ofisleri kullanılmaktadır.

HAPAG Lloyd Türkiye’de Hapag-Lloyd Denizaşırı Nakliyat şirketi aracılığı ile faaliyet göstermektedir. 1989 yılından bu yana Hapag’ın Türkiye temsilciliği Denizaşırı tarafından yürütülüyordu.  Türkiye’nin artan dış ticaret hacmi doğrultusunda Hapag-Lloyd Aktiengesellschaft ve Arkas yeni bir ortaklığa girerek Ocak 2005’te Hapag-Lloyd Denizaşırı Nakliyat’ı kurdu. Şirketin İstanbul, İzmir, Mersin ve Bursa’da 4 ofisi bulunmaktadır.

Hapag gemileri de İstanbul/İzmit-İzmir- Bursa(Gemlik) ve Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olma özelliğine sahip Mersin Limanı’na yanaşmaktadır.

UASC İLETİŞİM BİLGİLERİ

UASC iletişim bilgileri dendiğinde aslında Hapag iletişim bilgileri anlaşılmalıdır. Yük göndermek içi Hapag’ı kullanacak olanların ihtiyaç duyacağı iletişim bilgileri içinde UASC telefon numarası da vardır.

UASC’ye ulaşılabilecek Hapag’ın Türkiye’deki ofis ve şubelerinin adres ve telefonları aşağıdadır: 

İZMİR HAPAG

İzmir Hapag şirketin Türkiye Genel Müdürlüğü olarak hizmet vermektedir.
Adresi Ankara Asfaltı Cad. No:15/351 Kat:35 Mistral İzmir 35170 İzmir, Türkiye’dir.

Ofisin telefon numarası 0232 455 36 36,fax numarası da 0232 455 36 99’dur. Şirkete ayrıca [email protected] e-posta adresi ile de ulaşılabilir.

İSTANBUL HAPAG

Varyap Meridian Business ( I Blok) No:1 Kat:2 Ofis:23 34746 Batı Ataşehir –İstanbul-Türkiye adresinde hizmet veren ofisin telefon numarası 0216 687 45 24,fax numarası 0216 687 45 79’dur.
İstanbul ofisinin e-mail adresi de [email protected]’dur.

BURSA HAPAG

FSM Bulvarı Corner is Merkezi, Fethiye Mah. Sanayi Cd. No:263 Kat 3 16140 Bursa –Türkiye adresinde hizmet veren ofisin telefon numarası 0224 999 63 77, fax numarası da 0224 999 62 01’dir.

MERSİN HAPAG

Cemal Pasa Cd. 5310 Sokak No: 5 Taşdemir İş  Merkezi Kat:5 D:17
33050 Akdeniz – Mersin – Türkiye adresinde hizmet veren şubenin telefon numarası 0 324 241 53 60, fax numarası da 0 324 241 53 89’dur.

UASC Denizcilik faal şekilde hizmet verirken de bu dört şehirde şube ve ofisleri vardı. Ofislerin yeri hem liman hem de yük hareketliliğine göre seçilmişti. Özellikle Mersin en büyük konteyner limanlarından biri olmasının yanı sıra Ortadoğu ülkelerine yakınlığı ile ön plandaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir